19-2-18-2127

lid van de NVP/UNIMA

nederlandse vereniging van poppenspelers

Poppentheater Belletje Sterk

Opgericht door Ellen Scholten in Schoorl

Poppentheater Belletje Sterk werkt met een grote schat aan theater-ervaring in het (speciaal) onderwijs en de zorg. Inmiddels worden er meer dan 150 professionele voorstellingen gespeeld op school, bibliotheek, culturele instelling etcetera.

Ellen Scholten is theatermaker en poppenspeler. De sfeervolle voorstellingen met zelfgemaakte poppen en decor ontstaan rond een thema of bestaand verhaal. Zang en muziek zijn een belangrijk en interactief onderdeel.

Het poppenspel is een magische en waardevolle belevenis; de voorstellingen zijn vrolijk inspirerend en eenvoudig betoverend. Belletje Sterk wil graag de liefde voor het poppenspel overbrengen. Het publiek kan meeleven, lachen en verwonderen. Bijzonder is het creatieve aanbod aan publiek om zelf iets te kunnen creëren na een voorstelling.

Poppentheater Belletje Sterk is voorgedragen voor de Ruth van der Steenhovenprijs. Wat een eer dat de jury kwam kijken!  De prijs is uiteindelijk gewonnen door BetweenTwoHands; een fantastisch objecttheater voor volwassenen.
De Ruth van der Steenhoven Prijs is ingesteld na het overlijden van Ruth van der Steenhoven in 2016. De prijs zal om de twee jaar worden uitgereikt. De eerste keer was in 2017.
Ruth van der Steenhoven was jarenlang de motor van de Nederlandse Vereniging van Poppenspelers: de NVP. Hij was enorm betrokken bij de vereniging en de poppenspelers, waarbij hij jonge/beginnende mensen op allerlei wijze stimuleerde om het vak te leren. Een zeer markante man en poppenspeler.