© 2018 POPPENTHEATER BELLETJE STERK

 

Met een grote schat aan ervaring  met kinderen, jongeren en volwassenen in het (speciaal) onderwijs en de zorg worden voorstellingen  gemaakt en  inmiddels meer dan 120 voorstellingen per jaar gespeeld.

Ellen maakt de poppen en het decor. De verhalen zijn uit het leven of bewerkingen van bestaande verhalen.  Het  poppen spel  is met aandacht. Zang is altijd een onderdeel. Poppenspel is waardevol om mee te maken. Belletje Sterk wil graag de liefde voor het poppentheater  overbrengen.  Het publiek kan meeleven, lachen en verwonderen . De voorstellingen zijn vrolijk inspirerend en betoverend eenvoudig. 

Een prachtige mogelijkheid die Ellen haar publiek biedt is de "knutsel-het-zelf- na de voorstelling. Dan maakt het publiek bijv. een hoedje van papier of maakt groep 4 een uitvinding uit de Middeleeuwen. In samenspraak met u wordt een theater voorstelling of project op maat gemaakt. 

Poppentheater Belletje Sterk heeft 2 soorten voorstellingen:

Poppenkast & poppentheater.

De voorstelling begint met muziek.

Zodra de eerste klanken uit de fluit klinken begint de verwondering. Niemand weet  hoe de voorstelling zal gaan, ook de poppenspeler is benieuwd hoe het verhaal zich deze keer zal ontvouwen. .

 Als de theatersokken aan de handen zitten  en iedereen is plezier gewenst, dan begint het. Dat is theater. Elke keer opnieuw.

 

Poppentheater Belletje Sterk

opgericht door Ellen Scholten in Schoorl.