top of page

Poppentheater Belletje Sterk

opgericht door Ellen Scholten 

Poppentheater Belletje Sterk geeft de gelegenheid om verbeeldend theater te maken met mijn levendige schat aan inspiratie. Hiermee worden verschillende vormen van theater gemaakt sinds 2011. Er is poppenkast, theater in een decor, schaduwtheater en straattheater.

Ik werk altijd al met kinderen en jongeren in  het regulier/ speciaal onderwijs, in de zorg, in de bieb en in het museum. De laatste twee jaar zijn we letterlijk de straat op gegaan om daar te kunnen spelen.

In een voorstelling of project zitten vaak bijzondere, kleine verhalen over grote thema's als erfgoed, natuur en cultuur. Ik ben geinteresseerd in de geschiedenis, de betekenis en de mogelijkheid  van een specifieke plek. Welke rol kan verbeelding hierin spelen en welke uitwisseling is er mogelijk?

Poppentheater Belletje Sterk maakt sfeervolle voorstellingen waarin poppen  vaak de hoofdrol spelen. De interactie met publiek is een wezenlijk onderdeel. Met fluitspel en liedjes zingen begint de voorstelling betoverend eenvoudig.

Poppentheater Belletje Sterk wil de liefde voor poppenspel en de kracht van de verbeelding delen. Daarom zijn er  ook workshops na voorstellingen en zet ik me in voor kunst-educatie en  cultuur-participatie.

Om de passie voor alle vormen van theater met poppen en objecten te delen ben ik lid van de NVP-UNIMA.

(NVP: Nederlandse Vereniging voor het Poppenspel)

Ellen Scholten
NVP-UNIMA

Ellen Scholten 

+06-36 19 34 96

Sleedoornplantsoen 26, 1871 TH  Schoorl

BTW 129075541B01

KVK 3853821

bottom of page